ראשי / ענף האירועים / מרשימה ואלגנטית עם טעמים מדויקים: מסעדת מינאטו שהוקמה על ידי שני קיבוצניקים

מרשימה ואלגנטית עם טעמים מדויקים: מסעדת מינאטו שהוקמה על ידי שני קיבוצניקים

התרבות היפנית אומרת לנו בפשטות "תפסת מרובה לא תפסת", זאת בניגוד לתרבות הישראלית הרב גונית המציעה לנו הרבה מכל דבר, מעין פיזור אפשרויות כדי שיהיה ללקוח "היצע מגוון". את הפשטות, המיקוד ושילוב הטעמים המסחרר של המאכלים היפנים מביאים מייסדי "מינאטו" היישר לצלחתם של הסועדים.

קובי ניניו ומתן רוזנטל, יחד עם השף אקי טמורה, הקימו את מסעדת מינאטו בקיסריה בשנת 2004, אולם לא נחה דעתם עד שפתחו סניף דגל נוסף בהרצליה. הכל התחיל כשחברי הילדות קובי ומתן מקיבוץ שפיים החליטו לשבור את הקונצנזוס, ובמקום לעבוד בחקלאות כמו יתר בני גילם החליטו לעבוד במטבח של המלון וגן האירועים בקיבוץ. אז, בשנות ה-90, החלה פריצת הדרך שלהם בדיוק במקום זה. בתום שירותם הצבאי הם החלו ליישם את תשוקתם ומתן החל ללמוד בתדמור, המשיך לעבוד בתחום במסעדות מובילות באוסטרליה וצרפת ולאחר מכן במסעדה יפנית מוכרת ומפורסמת בארץ, שבה גם החל ליצור יצירות אמנות של ממש מסושי.

קובי, שלא נח לרגע, עבד כמנהל בחברות קייטרינג שעבדו למען העשירון העליון. השילוב הנהדר של מתן בעבודתו במסעדות גורמה ובהן גם במסעדה יפנית, לצד עבודתו של קובי כמנהל קייטרינג יוקרה, הוליד באופן טבעי את פתיחת מסעדת מינאטו בקיסריה בשנת 2004. מתחילת דרכם עסקו בהפקת קייטרינג יוקרה המיועד לקהל המחפש איכות ללא פשרות. קובי ומתן חברו יחד כחברי קיבוץ אוהבים ופתחו מסעדת סושי, שביקורות היללו כ"סושי הכי מטורף בארץ שנמצא בתחנת דלק". בדרך פגשו השניים את השף אקי טמורה, אשר למשפחתו מסעדת סושי באזור הנחשק ביותר בטוקיו ומשם התחיל סיפור אהבה.

הכירו את השף אקי טמורה – "אמן הסושי" שעדין לא אמר את המילה האחרונה

אקי טמורה, ישראלי שיתגורר ביפן, נשוי לישראלית אותה הכיר ביפן ועלה לארץ בעקבות אהבתו לאשתו, ומאז עבד בכמה וכמה מסעדות יפניות מובילות בארץ. לא בכדי הוא נחשב ל"אמן סושי", כזה שיודע לשלב בין אמנות לבין טעמים מדויקים. כיום אקי השף הראשי של מסעדת מינאטו, בה מוגשות יצירותיו המרהיבות, אשר מפעם לפעם משנות את צורתן העיצובית בהתאם לחוש העיצוב הרב גוני שלו. אקי ניחן בכישרון יוצא דופן ואינו נחשב ללהטוטן. על פי ביקורות "הוא מניח על הצלחת חומרי גלם איכותיים ומצפה שהלקוח יהיה מספיק אינטליגנטי כדי להבין את המיוחדות של הדברים".

"חוקים יפנים שנכתבו בדם" – אלה אבני הדרך של המסעדה

את ההשראה לדיוק בחומרים קיבלו קובי ומתן בביקורם ביפן, שבה נשאבו לעולם חומרי הגלם האיכותיים והטיפול בירקות ודגים על פי חוקי המסורת היפנית. את הדגים הם מפלטים על פי המסורת, המלפפונים נחתכים בצורה מדויקת, את רוטב הטריאקי המפורסם הם מכינים על פי השיטה היפנית וכך הלאה. הקנאות לתהליכי הטיפול והכנת המוצרים הבסיסיים הם אלה שמפיקים טעמים הכי קרובים למקור.

מסעדה מעולה לא לעשירים בלבד

בשנת 2011 פתחו השניים את מסעדת מינאטו בהרצליה (כשרה). המסעדה מבוססת על התרבות היפנית, משלבת מאכלים יפניים מסורתיים, סושי בר, האיזאקיה ודונבורי. איזאקיה הוא בר בסגנון יפני המגיש משקאות אלכוהוליים לצד מנות יפניות קטנות המלוות את השתייה. השם איזאקיה מורכב מהמילה "אי" שמשמעותה לשבת, ומהמילה "סאקאיה" שמשמעותה חנות לממכר משקאות חריפים. המסעדה פונה לכל סוגי האוכלוסייה ולכל מי שמעוניין לטעום מנות יפניות הקרובות למקור עם טעמים מדויקים ואיכותיים.

"השירות במסעדה הוא בגובה העיניים לצד מקצועיות, וזה מה שמושך את כל סוגי האוכלוסייה שרוצים לחוות את התרבות היפנים המסורתית". כך מסביר קובי. עוד ממשיך מתן ואומר "אנשים אוהבים את הפשטות, את הטעמים המדויקים, הרטבים, ובכלל אווירה מהנה כמו שרק המסעדה יודעת להעניק".

המסעדה בהרצליה עובדת בצמידות לשגרירות יפן וכבר התקיימו בה כמה וכמה טקסים יפנים מסורתיים כדוגמת טקס החלפת שגריר יפן. כמו כן, באים אליה אורחים מכל רחבי העולם כדי לטעום את הטעמים המדויקים והערבים. את תכנון המסעדה החלו קובי ומתן כבר בשנת 2007, כאשר ביקרו ביפן במטרה לטעום את האסתטיקה ולהכיר מקרוב את הטעמים ופשטות המנות, ורק לאחר 4 שנים של עבודה הגיעו מוכנים לאתגר. אם תשאלו אותם למה דווקא אוכל יפני, הם יענו פה אחד: "נמשכנו לתחום האסתטיקה וירידה לפרטי פרטים ולכן אין מתאים יותר ממנות יפניות אסתטיות המשדרות פשטות, מינימליסטיות ושילובים הורמונים".

מהביקור ביפן הם ספגו את התרבות המינימליסטית האומרת כי "תפסת מרובה לא תפסת". ומכאן הם החליטו להתמקד במה שהם טובים בו ולא להתפזר למאכלים נוספים. קובי טוען כי רבים שואלים אותו למה הוא לא מגיש דים סאם במסעדה, והוא משיב כי מדובר במאכל סיני ולא יפני.

ולסיום, הכירו את הגלידה המפורסמת "מאצ'ה"

את המפגש עם גלידת מאצ'ה לא ניתן לפספס, הוא מרענן ולא דומה לשום גלידה מהגלידריות האהובות. השילוב המושלם של גלידה אמריקאית עם אבקת תה ירוק הופכת אותה למרירה ומתקתקה בו זמנית. רק נציין כי באבקה זו משמשים להכנת התה בטקס התה היפני המפורסם, אולם כאשר האבקה הייחודית מגיעה עם גלידה משובחת כאן יתחיל סיפור האהבה שלכם.