עוד מעט חוזרים לעניינים וכולם מצפים לחוויה קולינרית לתפארת, כזו שלא נופלת משום מסעדת שף עתירת באזז. האורחים רוצים להתמוגג על כל מנה ומנה, להעלות אותה לסטורי ולדבר עליה גם בימים שאחרי הקורונה ובטח האירועים . בהרמוזו בהחלט מודעים לרף הגבוה בענף, ומסיבה זו, רגע לפני החזרה לרחבות הריקודים , מציג אבי לוי את משנתו הקולינרית לשנת החתונות 2021 .
למי שלא מכיר, נספר שהמסעדה הירושלמית של השף מהווה מוקד עלייה לרגל מכל קצוות הארץ, בזכות טעמים עשירים מהמטבח האלג'יראי, בשילוב טעמים מהמטבח המרוקאי והירושלמי. אז איך כל זה ישתלב בתפריט של הרמוזו ויעלה אותו כמה רמות מעלה? שוחחנו עם השף וחזרנו עם מסקנות.
היכונו לחוויה בכל ביס וביס
"קודם כל, אני מאמין בריצות למרחקים ארוכים", מספר לוי, שמעיד על עצמו שהוא בוחר בקפידה כל פרויקט שהוא מעורב בו. "מה שהולך להיות לפחות מבחינתי זה שיתוף פעולה קולינרי בו אני יכול להביא קצת מהמטבח שלי, אלמנטים, מנות ודברים שיהפכו את הרמוזו לבית חם. התפריט הצפוי לעונת החתונות 2021 יהיה מאד איכותי, צבעוני וקצת אחר.
"כך, למשל, תהיה תחנה בקבלת הפנים – יחידה מסוגה – שכוללת מאכלים מרוקאים אותנטיים, פתיליות, תבשילים אותנטיים בבישול עמוק ובעבודת יד". המנות של לוי ייפרשו גם בשאר התפריט, במרכזי השולחנות, בעיקריות, ואולי אפילו בקינוחים, וישלבו בצורה נבונה ומעוררת תיאבון עם המנות של שף הבית, ליאוניד ויניקוב.
החתימה האישית של השף
כאמור, הקו הצפון אפריקאי-ירושלמי, סימן ההיכר של לוי, יבלוט בכל מנה ובכל החלטה בדרך. "מרגישים את טביעת האצבע שלי, בין היתר מבחינת חומרי הגלם – הטריות, הבשר, הדגים, שירקות, השילובים, עשבי התיבול. אני לא בורח מהאותנטיות, ממה שנקרא בישול חם, מחבק, מנחם".
ולסיכום
"המטרה היא לעשות משהו ייחודי", מסכם לוי. "המנות יהיו מאד מיוחדות ואני מאמין שגם מסקרנות. בקיצור, כמו אומרים, יש למה לצפות". לא יכולנו להסכים יותר, בטח בסיום תקופה של שנה ויותר ללא חתונות ואירועים